Besök Sjöhistoriska Stigen

Kom och upplev skärgårdens natur och historia

Besök

 Sjöhistoriska stigens tre delar är öppna för besök dygnet runt, året runt. Gå en av stigarna, eller alla tre!

Här kan du ladda ner kartor över Sjöhistoriska stigens tre delar.

 

Hitta hit

Klockaruddens natur- och kulturstig börjar vid Djurönäsets konferenshotell. Parkeringsplatser finns i anslutning till hotellet. Den första skylten finns vid tunneln under Sollenkrokavägen. Stigen är tillgänglig för barnvagn och rullstol. Ett par skyltar fordrar lättare klättring uppför berg.  

Kyrkuddens stig börjar vid Djurö kyrka, där man också kan parkera. Bortsett från en kort stig till lusthuset på Kyrkudden är tillgängligheten för barnvagn och rullstol god, även om en del gångar är grusade.

Hamnskogens stig börjar vid vägkorset Sörbyvägen/Eriksbergsvägen. Parkeringsplatser finns vid ICA eller  Pizzerian. Därifrån är det en kort promenad till Hamnskogen. Hela stigen bortsett från de 3 sista skyltarna är tillgänglig för barnvagn och rullstol, om man avstår från att ta sig upp till naturrummet. Utanför stigen, på Svinholmen, finns ytterligare en skylt. Dit kan man bara komma gående.

 

Fika och äta

I området finns flera matställen och kaféer. Under sommarmånaderna har de flesta generösa öppettider. Under resten av året är det säkrast att kolla. På Djurö ligger Munkens konditori, Vita Grindarna, Djurönäset.

         
Kontaktperson hos Djurö Konst & Kultur: Benkt Cnattingius boac.cnattingius@telia.com

Aktuella program