Djurö Konst & Kulturs Filmklubb hösten 2012

   
4 oktober
kl. 19:00 
Hip hip hurra Hip Hip Hurra, Svensk (1987) 110 minuter.

Regi. Kjell Grede.

Skådespelare: Stellan Skarsgård m.fl.

Skagen i Danmark i slutet av 1800-talet. Konstnären Sören Kröyer samlas där med ett antal konstnärer för att måla och leva. Det går honom väl i händerna och han gifter sig med den vackra Marie. Han blir allt rikare och berömd, men hon orkar inte växa med honom. Hon möter en svenske tonsättaren Hugo Alvén och lämnar Skagen med honom.
       
18 oktober
kl. 19:00 
Ice storm  

Ice Storm, USA. (1997) 110 minuter.

Regi: Ang Lee.

Skådespelare: Kevin Kline, Sigourney Weaver, Elijah Wood, Joan Allen, Tobey Maguire, Katie Holmes.

Den sexuella frigörelsen i de amerikanska förorterna samtidigt som Richard Nixons presidentskap går under i Watergate-härvan. Under tacksägelsedagen 1973 luckras sociala förbud och tabun upp för invånarna i New Canaan, Connecticut. Gränsen mellan vuxenlivets ansvar och tonårens oansvar suddas ut. Familjerna Hood och Carver söker sin mening, som får dem att begå äktenskapsbrott.

       
8 november
kl. 19:00
Billy Eliot   Billy Eliot, Brittisk (2000) 106 minuter.

Regi: Stephen Daldry.

Skådespelare: Jamie Bell, Julia Walters.

11-åriga Billy Elliot sticker ut i gruvsamhället, där han ska träna boxning. Han föredrar i stället att träna balett med gruppen i träningslokalen bredvid till hans fars ilska. Hans lärare Mrs Wikenson blir intresserad av hans uttryck när han tränar och vill att han ska gå vidare. I Billys stora uppgörelse med sin far är han svarslös men hans språk blir i stället dans och mycket aggressivt. Billy blir en förebild mot konventionen och den oöverskridliga skillnaden mellan samhällsklasser under 70-80-talet.
29 november
kl. 19:00
Midnight in Paris Midnight in Paris, USA. (2011) 100 minuter.

Regi: Woody Allen.

Skådespelare: Owen Wilson, Rachel Adams, Katie Bates Michael Sheen, Carla Bruni.

Gil och hans fästmö Inez har följt med Inez föräldrar till Paris, en resa som kommer att förändra livet för dem alla. Alla har olika förhoppningar med resan. Inez är mest för att Hos Gil väcker Paris snart glömda minnen, och han blir mer övertygad om att den väg han valt i livet inte är den rätta för honom. En rad oväntade händelser ställer allting på sin spets och snart är ingenting sig likt.
       
       

Skriv ut

Aktuella program